Gyakran ismételt kérdések

… az esküvői fotós szolgáltatással kapcsolatban

Hol találom a referenciaképeket?
Hogyan kérjek árajánlatot? Mit írjak bele?

Mitől függ a szolgáltatás ára?
A retusálás és a kreatív képek elkészítése is benne van az árban?
Miként zajlik a kreatív fotózás?
Mi történik, ha a fotózás időpontjában esik az eső?
Mi van az “apró betűs” részben?
Mi a következő lépés, ha elfogadjuk az árat?
Hogyan tudjuk lefoglalni az időpontot, és mi a biztosíték arra, hogy nem mondod vissza?
Milyen teendőnk van az esküvőig?
Mikor távozol a helyszínről?
Mikor kapjuk meg a kész anyagot?
Mit tegyek ha még olyan kérdésem van, amire a fentiekben nem tértél ki?


Hol találom a referenciaképeket?

Az esküvői referenciaképeket a fotógalériában, az “Esküvői képek” címen találod.

Találsz témák szerint csoportosított képeket, és ízelítőül válogatott képeket egy-egy esküvői fotóanyagból. Amennyiben érdekel az is, hogyan fest egy komplett fotóanyag, egy személyes egyeztetés során megtekintsz néhányat ezekből is.


Hogyan kérjek árajánlatot? Mit írjak bele?

Árajánlatot kérhettek emailban, telefonon, vagy egy személyes találkozó alkalmával. Pontos ajánlat adásához szükségem lesz néhány adatra esküvőtöket illetően:

 • az esküvő időpontja,
 • helyszínek,
 • esküvőtök mely eseményeit kell fényképezni,
 • a kész anyagot milyen formában szeretnétek megkapni,
  – digitális képek,
  – nagyítások,
  – fotókönyv,
  – slideshow,
  – egyedi igények

Az E-mail-en történő ajánlatkérésre néhány napon belül válaszolok akkor is, ha már foglalt az időpont.


Mitől függ a szolgáltatás ára?

Az általam nyújtott szolgáltatás nem óradíjas. Vállalási áron dolgozom, ami azt jelenti, hogy pontosan annyi időt töltök el a fotózással és az azt követő teendőkkel, amennyi ahhoz szükséges, hogy Ti maradéktalanul elégedettek legyetek.

Az árat az befolyásolja, hogy esküvőtök hány eseményén kell jelen lennem, és a milyen formában kéritek a kész anyagot.

Amennyiben a fotózás végének ideje túlmutat az általatok saccolt időponton, ezért nem kérek plusz díjat.


A retusálás és a kreatív képek elkészítése is benne van az árban?

Igen.

limuzinAz elkészült fotók – amennyiben szükséges – digitális utómunkán esnek át. Ekkor kerül sor az alapszintű retusálásra azokon a képeken, melyeken ezt szükségesnek látom, illetve amelyeken még Ti kéritek. Ekkor készítem el a különleges fény- és/vagy színhatású képeket is. Ez az alapszolgáltatás része, tehát a kiajánlott árban foglaltatik.

Természetesen az ésszerűség határain belül kérhettek külön képekből un. kreatív változatot is.


Miként zajlik a kreatív fotózás?

A jegyespár számára az egész nap képei közül talán a legfontosabbak a kreatív, más szóval emlék – fotózás során születnek.

A fotózás során igazodom hozzátok és figyelembe veszem, ha feszélyez benneteket a kamera. Mindenre van megoldás annak érdekében, hogy a képeken természetesek legyetek.

A helyszínt Ti választjátok meg, de ha kell, szívesen segítek én is a döntésben. Az esküvőt megelőzően érdemes időt szakítani egy helyszínbejárásra is, melyre – ha igénylitek – szívesen veletek megyek. Megbeszélhetjük az elképzeléseket és a lehetőségeket.

Érdemes abban az időpontban kilátogatni az emlékfotózás helyszínére amikor az esküvőtök napján sor kerül a fotózásra. Ekkor kiderülhetnek olyan szempontok melyeket az adott fényviszonyok jelentősen befolyásolhatnak. A helyszínbejáráskor a fotózás során használandó kellékekről (ha lesznek ilyenek) is szót ejtünk.

A fotózásra érdemes elhívnotok egy olyan ismerőst, aki tud segíteni az apró-cseprő dolgokban. Valakit, akinek a jelenléte segít abban, hogy fesztelenek, felszabadultak legyetek a fényképezés közben. Többnyire igénybe veszem saját asszisztens segítségét a fotózás során (megvilágítás, eszközök mozgatása), de hasznos lehet, ha van valaki aki segít a frizurát, sminket menyasszonyi ruhát igazgatni.


Mi történik, ha esik az eső?

Sajnos az időjárás keresztül húzhatja a számításainkat a legkörültekintőbb tervezés esetén is.

Gyártsunk egy “B”tervet esős, szeles idő esetére!

fotózás rossz idő eseténSzámításba kell tehát  venni egy olyan helyszínt is, ahol kültéri fotózásra alkalmatlan időjárás esetén is tudunk fotózni. Ez lehet egy szálloda exkluzív környezete, múzeum, könyvtár… lehet műterem is. Bár ez utóbbi – szerintem méltatlanul – nem túl népszerű a jegyespárok körében.

Az ilyen esetekre készülve általában nálam van egy hordozható stúdiófelszerelés, mellyel akár műtermi körülményeket is lehet teremteni egy zárt helyen. Ez végső esetben lehet a lagzi helyszíne is.

Tehát van megoldás.


Mi van az “apró betűs” részben?

Nincs “apró betűs” rész.

Honlapomon igyekszem minden információt megadni a szolgáltatással kapcsolatban. Célom ezzel, hogy – amennyiben még marad – megfogalmazhassátok kérdéseiteket, melyeket a személyes egyeztetés során megbeszélünk, úgy mint a szerződés egyes pontjait is.


Mi a következő lépés, ha elfogadjuk az árat?

Személyes találkozó, melynek célja, hogy megismerjük egymást. A találkozó alkalmával megtekinthettek néhány “kézzelfogható” referencia anyagot. Meggyőződhettek arról,milyen kivitelben és minőségben fogom számotokra átadni a Ti esküvői anyagotokat.


Hogyan tudjuk lefoglalni az időpontot, és mi a biztosíték arra, hogy nem mondod vissza?

szerződéskötésAmennyiben engem tiszteltek meg bizalmatokkal egy szerződésben rögzítjük a megállapodásunkat. Az időpontot  a szerződés aláírásával és a foglaló kifizetésével köthetitek le. A foglaló számotokra garanciát jelent arra, hogy esküvőtök napján és azt követően a szerződésben foglaltaknak eleget teszek.


Milyen teendőnk van az esküvőig?

Az esküvő napját megelőzően egy, az eseményeket és helyszíneket felsoroló “forgatókönyvet” kérek. Esküvőtök napján az ebben leírtakhoz igazodom majd.

Amennyiben az előzetesen megbeszéltekhez képest változás áll be, erről is kérek értesítést.


Mikor távozol a helyszínről?

A Veletek történő egyeztetés után a Ti belegyezéseteket (vagy az esküvőszervezőét) követően jövök el. Tudtotokon kívül semmi esetre sem.


Mikor kapjuk meg a kész anyagot?

A  helyszíni fotózást követően még számos teendőm  van hátra a képekkel. Az átadásra szánt fotókat rövid időn belül egy webes fotógaléria formájában mutatom be, így bármikor,  interneten keresztül nézegethetitek, válogathattok képeket a nagyítások, fotókönyv, egyéb számára.

A galéria címét elküldhetitek rokonoknak barátoknak, így az esküvőt követően ők is megtekinthetik az esküvői képeket.

A webes fotógaléria elkészítése az esküvői fotós szolgáltatás része, tehát nem jelent számotokra plusz költséget.


Mit tegyek ha még olyan kérdésem van, amire a fentiekben nem tértél ki?

Tedd fel kérdésed a lap alján található hozzászólási lehetőséget kihasználva. Kérdésed, és az arra adott válaszom másnak is segítséget nyújthat az informálódásban!

Természetesen email-t is küldhetsz, rövid időn belül válaszolok rá.


Kérdezz! Szólj hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.